Slik nyter en Aglo-rektor sommeren

Slik nyter en Aglo-rektor sommeren Spesial

"Da er det juli og sommer. De fleste av oss har fri, og feriestemningen kan innfinne seg! Mange av oss har drømt om og sett fram til sommeren. Nå er den godt i gang."

TEKT OG FOTO: GØRIL JORAMO

"For min egen del er det solskinnsdagene jeg har drømt mest om. Dager hvor sola skinner fra morgen til kveld og jeg selv kan starte dagen på verandaen med en kopp te og avislesing. Huset skal være ryddig og reint, og plenen klippet, og jeg kan slappe av i trygg forvisning om at det ikke er noe annet enn avslapning som skal gjøres. Jeg skal følge med på fugler som synger, hagen som er full av blomster og humler som surrer lykkelige omkring.

gørild.JPGMen virkeligheten er en annen. Akkurat nå er det elleve grader - og overskyet. Regnet har skylt ned over oss, og værvarslene er ikke særlig optimistiske. Fuglene er travelt opptatt med ungeforing, blomstene henger med hodet og humlene sitter visst under hvert sitt blad og venter på bedre dager.

Samtidig er det jo litt av hvert som kan gjøres selv om været er dårlig! Besøk av familie og venner er ikke avhengig av været, og er like hyggelig inne som ute! Hagearbeid er det faktisk best å gjøre når det ikke er solsteik. Det er god avkobling og god trim! Joggeturer er enda bedre når det ikke er for varmt. Skogturer likedan! Det hadde vært artig å ta seg en tur til Monsberga og sett på friområdet der. Der skal det visstnok være en hinderløype og litt av hvert å prøve seg på. Ellers kan en biltur til den «Gyldne omvei» på Inderøy være et alternativ. Eller helleristningsfeltet på Leirfall eller Hell? Klatreparken i Teveldalen? Hegra festning?

Det er mye hyggelig en kan gjøre inne også. Tekoppen kan smake minst like godt inne på sofaen! Aviser og bøker kan godt oppleves derfra også. Det er mange filmer som kan sees, både hjemme og på kino. Muligheten er mange. Sommer og ferie er uansett en flott kombinasjon og skal nytes!

Og - i løpet av sommeren må det vel bli noen finværsdager også. Jeg har oppdaget at vi har et humlebol i fuglekassa på garasjeveggen som er full av bittesmå jordhumler! Så det kommer i hvert fall til å bli rikelig med muligheter til å oppleve humlesurr!"

nederst_970.jpg