Vi skal på Galdhøpiggen!

Vi skal på Galdhøpiggen! Spesial

1. september  – sånn om lag klokka 12.00 – står en stor gruppe «agloister» øverst der oppe. Nærmere bestemt 2469 meter over havet. Galdhøpiggen…

Tur til Galdhøpiggen har vært en Aglo-tradisjon siden tidlig på 90-tallet. Hvor mange av oss som har vært høyt der oppe vet vi faktisk ikke, men langt unna tusen er det i alle fall ikke. 31. august  starter bussene fra Stjørdal. På ettemiddagen ta vi inn på Juvasshytta, og klokka 09.00 neste morgen starter toppturen. En utfordring av de store, men ikke større enn at de fleste med en normal form fikser det.

Alle på Aglo får altså tilbud om å bli med på toppturen.

- Jeg har jobba på i 20 år, vi har vært på toppen i alle fall 15 ganger, forteller en av «turchæfene» Margrethe Dybvad til aglo.no.

- Hvorfor bruke to dager av skoleåret til å gå på tur i fjellet, Margrethe?

- Dette er en del av «bli kjent opplegget» som vi bruker å ha. Vi hører ofte gamle elever si at det var denne turen de husker best fra skoleåret. På denne turen får de bli kjent med medelevene og ansatte på en helt annen måte enn de gjør inne i et klasserom, forteller hun.

Selv har hun vært på Norges tak mellom 40 og 50 ganger. Senest tidligere i sommer.

- Vi får fellesopplevelser som det aldri går an å få inne på et skoleområde. Uansett hvordan været er så virker denne oppstigningen til Piggen dramatisk vakker. Vi får streve litt sammen, og vi når målet sammen.

- Og det er herlig å gå over Styggebreen, særlig dersom det er bare blåisen og vi får sett bresprekkene på nært hold. Fantastiske greier, lover Aglo-lærer Margrethe Dyvad. Turen kan beskrives som en utfordring, men «folk flest» kommer opp.

- Det er ikke en spesiell hard tur, men for noen kan det være litt krevende den siste biten. Turen opp tar vanligvis tre timer. Det er seks kilometer å gå opp og 600 høydemeter fra startpunktet på Juvasshytta, sier Margrethe.

Sjekk billedserien under fra tidligere toppturer med Aglo.

For «hjemmesitterne» vil det bli en lokal topptur. Torsdag 31. august blir det tur til Svartkamhytta. Fredag 1. september blir det tur til Trondheim. Nærmere bestemt Sverresborg Folkemuseum. Spennende det også! 100 til 200 år tilbake i tid. En litt annen skolehverdag var det...

sverresborg a.jpg

 

nederst_970.jpg