Husk solbriller!

Husk solbriller! Spesial

Bare ei uke igjen til svært mange av oss skal så høyt opp det er mulig å komme i Norge uten vinger. Galdhøpiggen, 2469 meter over havflata. Det er høyt, det.


Her er fakta om turen:

Avreise fra busslomma ved Halsen Ungdomsskole torsdag 31.august klokka 09.00. På tur ned til Lom blir det et par små pauser. Regner med å komme til Nasjonalparklandsbyen Lom etter klokka 14.00 en gang. Der blir det en pause, sørg for å spise middag her.

Lom er en vakker plass mellom Vågå og Sjåk. Og her er det mye fint å se, gå inn på www.visitlom.com for mer info. Etter pausen kjører vi oppover Bøverdalen, tar av etter ca. 15 min og kjører opp Nord-Europas høyeste fjellvei inn til Juvasshytta som ligger 1841 moh.

Etter en god natts søvn blir det frokost (smør matpakke) før vi pakker sekkene og blir med breføreren opp til Galdhøpiggen (2469 moh). Oppe på toppen er det en hytte hvor de selger kaffe, brus, snacks og T-Shorter, kan betale med kort, vipps og kontanter. Turen opp tar ca tre timer og litt mindre tid ned.

Når vi kommer tilbake til Juvasshytta blir det middag før vi kjører tilbake til Stjørdal

Utstyrsliste:
Termos, fjellsko/vintersko, lue/pannebånd, vanter, tursekk, gnag-sårplaster, vindbukse, vindjakke, sitteunderlag, håndduk, toalettsaker, penger til mat, ekstra sokker, tykk genser(ull), langundertøy(ull), sovepose eller dynetrekk og laken. SOLBRILLER ER VIKTIG Å TA MED!

Turen koster 800,- Dette inkluderer buss, overnatting, frokost, føring over breen og middag. Betaling skjer oppe på Juvasshytta. Her kan du betale med kort og kontanter
Bindende påmelding senest fredag 25.august, til kontaktlærer.

LURE/DUMME/RARE/KLOKE SPØRSMÅL….og svar:
Kan æ røyk på bussen? NEI
E bussturen artig? JA
Kan æ få del rom med venninna mi? Romfordeling skjer oppe på Juvasshytta når vi sjekker inn, det er oftest mellom 3 til 6stk på hver rom. Jenterom og gutteromJ
Æ har ikke fjellsko... Vintersko er helt ok, det er godt å ha på sko med en god såle, og gjerne litt over ankelen så de gir god støtte. Æ (Margrethe) var der en tur i sommer, så en person som gikk opp i blåe seilerstøvler, flere gikk i joggesko, men det anbefaler jeg ikke!!!!!!) Det er mye stein å gå i, kan være regn og snø.
Og prisen e? Knallbillig, 800,- for hele pakkaJ
Må æ vårrå i god form for å klare denne fjellturen? NEI, dersom du ikke har en generell nedsatt allmenntilstand så er dette helt overkommelig. Litt motbakke er det den siste biten, ca 900 meter. Det er omkring 7 km opp og 600 høydemeter
Ka gjør vi om kvelden oppe på Juvasshytta da? Etter innsjekking og avslapping møtes vi oppe på et fellesrom, eieren av Juvasshytta møter oss der og har et lite «foredrag» Etterpå drikker vi kaffe, spiser sjokoladekake og er sosialeJ
Får æ te å såvvå bort da? Den gode fjellufta gjør at de fleste sovner godt om natta.
E det farlig å gå over breen? Nei, ikke når vi går i tau-lag sammen med en brefører.
E det kjøpesenter oppe ved Juvasshytta? Nei, en kiosk inne på hytta. Lurt å kjøpe med seg turmaten nede i Lom. Dvs matpakke og termosdrikke ordnes på Juvasshytta.
Blir vi kjempeseine heim fredag`s kvelden? Neida………joda.

Men ikke alle skal til Galdhøpiggen.Torsdag 31. august er det for "hjemmesitterne/gåerne tur til Svartkamhytta, og fredag 1.september drar vi til Sverresborg museum i Trondheim
Husk å kle dere for å være ute begge dagene.

Svartkamhytta – torsdag 31. august
Gå av skolebussen ved Skatval kirke denne dagen. Derfra starter turen ca. kl. 08.45. Du kan velge mellom tre ulike turer som alle ender opp ved idylliske Svartkamhytta, turene blir ledet av din kontaktlærer eller en turguide som til vanlig jobber som lærer. Ved Svartkamhytta blir det servert lunsj og bålkaffe (+ saft). Ved hytta får du muligheten til å slappe av eller delta på ulike aktiviteter i vakre omgivelser.

Rute 1: Skatval kirke – Trongsteinan –Svartkamhytta
· Ca. 4.5 km langs grusvei og gruset sti.

Rute 2: Skatval kirke – Trongsteinan –Holfjellet – Svartkamhytta
· Ca. 6 km, Starter med 3km grusvei deretter ca. 3km i skog og åpent fjellterreng. Man går forbi flere fine fjellvann og fra Holfjellet er det storslagen utsikt ut mot Stjørdal.

Rute 3: Skatval kirke – Forbordsvollen – Valstadvollen –Svartkamhytta
· Ca. 10-12 km, Starter med 1km grusvei, deretter blir det gange i flott kulturlandskap, skog og myrlendte og fantastisk vakre fjellområder før man ender opp på Svartkamhytta.

Sverresborg museum – Fredag 1. september

sverresborg a.jpg

Sverresborg kan du blant annet oppleve skole på "gammelmåten"...

· Avreise med buss i fra Aglo vgs kl 09.00
· Guidet omvisning på museumet.
· Ta med egen mat og drikke.

nederst_970.jpg