Arbeiderpartiet med brakvalg på Aglo

Arbeiderpartiet med brakvalg på Aglo Spesial

Arbeiderpartiet slo knock-out på de øvrige partiene i skolevalget på Aglo vgs i dag. Mer enn halvparten av elevene våre ønsker seg nå Jonas Gahr Støre og hans parti.

Arbeiderpartiet var ikke langt unna å doble oppslutningen fra skolevalget for fire år siden. I 2017 fikk partiet en oppslutning på hele 54,2%, noe som er en framgang på smått utrolige 22,3 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg. Nest størst av partiene ble Fremskrittspartiet med 10,2% av stemmene, en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng.

Aglo-valgets andre store vinner ble utvilsomt Rødt - et parti som i dag ikke er representert på Stortinget. Den tida er over hvis Aglo-elevene får bestemme. Rødt ble nemlig det tredje største partiet på Aglo med 9,0% av stemmene. Et sjumilssteg og vel så det sammenliknet med resultatet fra 2013. Den store taperen ble partiet til statsminister Erna Solberg. Høyre fikk 6,0% av stemmene mot 17,4% for fire år siden. Alle resultatene kan du se i tabellen under.

Valgdeltakelsen på Aglo var i år på i overkant av 72 prosent.

 valget 2017.JPG

Skolevalgene pleier vanligvis IKKE å gi et helt korrekt speilbilde av det endelige valgresultatet, men det pleier likevel å gi en pekepinn på hva som kan komme til å skje på den store valgdagen.

Valget ble som seg hør og bør gjennomført omtrent slik et ordinært valg kommer til å bli gjennomført. Mantall, registrering, stemmesëdler, stemmeavlukker og egen stemmeurne. For noen en ny opplevelse. Mange av de som avla stemmer på Aglo i dag får en ny mulighet til å stemme rett over helga.

GODT VALG!

partilogoer.jpg

nederst_970.jpg